Πτωτικά η στερλίνα μετά την προειδοποίηση Μπαρνιέ

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 15:39
UPD:15:45
REUTERS/© Phil Noble / Reuters

Πτώση έναντι του δολαρίου και του ευρώ σημείωσε η στερλίνα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος προειδοποίησε τη Βρετανία ότι «δεν είναι δεδομένη» μια συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο μετά το διαζύγιο.

Η βρετανική λίρα κινείτο σε θετικό έδαφος πριν τις δηλώσεις του Μπαρνιέ, με τα χθεσινά σχόλια της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι τα επιτόκια πιθανόν να χρειαστεί να αυξηθούν νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, να προσφέρουν στήριξη στο νόμισμα.

Ωστόσο, γρήγορα αντέστρεψε αυτά τα κέρδη, σημειώνοντας πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου στο 1,3798 δολάριο και 0,8% έναντι του ευρώ στις 88,75 πένες. Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, η στερλίνα κινείται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδό της από τα μέσα Ιανουαρίου.

«(Τα σχόλια του Μπαρνιέ) αύξησαν την πιθανότητα ότι ίσως να μην είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί μια μεταβατική συμφωνία όσο ανέμενε η αγορά», δήλωσε ο Λι Χάρντμαν, χρηματιστής στην MUFG στο Λονδίνο.

Η στερλίνα έχει σημειώσει ράλι από τις αρχές του έτους, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η Βρετανια μπορεί να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Ε.Ε. για μια μεταβατική περίοδο και στη συνέχεια να αποχωρήσει από την Ένωση με πιο ευνοϊκούς όρους.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα