ΟΕΕ: Κομβικής σημασίας η επιτυχής υλοποίηση της συμφωνίας

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:52
UPD:12:57
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Οι ξένοι επενδυτές μας αποδέχονται και δέχονται ταυτόχρονα ότι το ρίσκο μας είναι σε επίπεδα, που τους επιτρέπει να βάλουν τα χρήματά τους χωρίς να φοβούνται» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αν κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και στην ώρα τους μέχρι τον Αύγουστο, τότε το κόστος χρήματος θα υποχωρήσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κ. Κόλλιας για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με το επταετές ομόλογο.

«Οι ξένοι επενδυτές μας αποδέχονται και δέχονται ταυτόχρονα ότι το ρίσκο μας είναι σε επίπεδα, που τους επιτρέπει να βάλουν τα χρήματά τους χωρίς να φοβούνται» σημειώνει χαρακτηριστικά, με την επισήμανση πάντως ότι δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το επιτόκιο του 3,5% παραμένει το υψηλότερο επιτόκιο δανεισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, περίπου δύο εκατοστιαίες μονάδες από την απόδοση του επταετούς ομολόγου της Πορτογαλίας και της Κύπρου, 1,53% και 1,56% αντίστοιχα.

Συνεπώς, τονίζεται, είναι κομβικής σημασίας η επιτυχής υλοποίηση της συμφωνίας, δεδομένου ότι με την έξοδο στις αγορές δανειζόμαστε ή επιχειρούμε να αντικαταστήσουμε χρήματα, τα οποία σήμερα πληρώνουμε με μισό κόστος. «Την επανείσοδό μας στη θετική αυτή διαδικασία θα την πληρώσουμε με αυξημένο κόστος, δεν γίνεται αλλιώς, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό το κόστος να φθίνει». 

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει πλέον να εστιάσει την προσοχή της στις συζητήσεις για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, καθώς και στο βαθμό της εποπτείας που θα υπάρχει με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 καταλήγει η ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.     

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα