Προσγείωση 100 δισ. δολαρίων για τους πλούσιους του πλανήτη

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 07:37
UPD:08:27
EPA/PAUL BUCK

Ο Ίλον Μασκ

 

Επιστροφή στη... Γη για τον ιδρυτή των Tesla και Space X, Ίλον Μασκ, και ακόμη είκοσι δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, που είδαν έκαστος την περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια μετά τις ρευστοποιήσεις της Πέμπτης. Συνολικά για τους 500 πιο εύπορους επιχειρηματίες του κόσμου οι ζημίες ξεπέρασαν τα 93 δισ. δολάρια, ενώ εάν συνοπολογιστούν οι απώλειες αυτής της ώρας στις ασιατικές αγορές, υπερβαίνουν τα 100 δισ. δολάρια. 

Όπως προκύπτει από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, μία ημέρα μετά την επιτυχή εκτόξευση του Tesla Roadster στο διάστημα, ο Μασκ έχασε 1,1 δισ. δολάρια από την πτώση των μετοχών των εταιρειών του. Η Tesla έκανε "βουτιά" 8,6%. 

Δεν ήταν, όμως, αυτός ο μεγαλύτερος χάμενος. Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, είδε την περιουσία του να υποχωρεί κατά 5,3 δισ. δολάρια στα 113,2 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία του Amazon είχε απώλειες 4,7%. Απώλειες 3,5 δισ. δολαρίων είχε ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway, ενώ 3,4 δισ. δολάρια στοίχισε η πτώση του Facebook στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα