ΜΕΒΓΑΛ: Συνέντευξη Τύπου στις 13:00

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 12:06
UPD:13:06

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν στις 13:00 εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ σχετικά με την απόπειρα διαφθοράς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Πρόκειται για απόπειρα δωροδοκίας υψηλόβαθμου παράγοντα της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, την οποία έκανε γνωστή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σπύρος Ζησιμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπαθανασίου, ανακοίνωσε ότι, πρόσωπο το οποίο δεν σχετίζονταν με την Επιτροπή προσέγγισε γνωστή βιομηχανία υποσχόμενο ότι έναντι 2,5 εκατ. ευρώ μπορούσε να την απαλλάξει από έλεγχο και ουσιαστικά από το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου.

Στελέχη της βιομηχανίας κατήγγειλαν το περιστατικό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και με τη σειρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου από κοινού με τη διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και σε συνεργασία με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ να οδηγηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, οι αρμόδιες αρχές αφού προσημείωσαν χαρτονομίσματα αξίας 200.000 ευρώ, και μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού, συνέλαβαν το διαμεσολαβητή με το προϊόν του εγκλήματος τα χρήματα στα χέρια του, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές λίγο αργότερα συνελήφθη και το πρόσωπο το οποίο επρόκειτο να αποδεχθεί τη δωροδοκία.

Από τις ίδιες πηγές, η βιομηχανία που φέρεται να κατήγγειλε το κρούσμα διαφθοράς, ήταν η Μεβγάλ, από την οποία ο ενδιάμεσος ζητούσε περίπου το 10% επαπειλούμενου προστίμου, που κατά ορισμένες πληροφορίες ήταν της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτης Αδαμόπουλος φέρεται να ήταν ο τελικός αποδέκτης της δωροδοκίας για το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, με διαμεσολαβητή συγγενικό του πρόσωπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα