Εξετάζονται καταγγελίες για παράτυπες προμήθειες σε νοσοκομεία

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 16:27

«Οποιος διανοηθεί να ξεφύγει απο τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για διαφάνεια, κακό του κεφαλιού του», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος για μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας χθες και αφορά παράτυπες προμήθειες αναλώσιμων σε δημόσια νοσοκομεία. Για την υπόθεση φέρεται να είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ. Βαγιωνάς χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου. Ο ίδιος πάντως, το διαψεύδει, ενώ σε χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αρνήθηκε ότι τίθεται και θέμα αποπομπής του.

«Γι' αυτό το θέμα προμήθειας αντιδραστηρίων από την Β’ ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, και επειδή υπήρξαν ενστάσεις, όλες αυτές εξετάζονται σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Εγώ περιμένω το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Εχω ζητήσει δε από χθες να έχω μια ειδικότερη ενημέρωση για κάποιες επιμέρους πτυχές του θέματος. Με το που θα ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα και ενημερωθώ, τότε θα ανακοινώσω και τις όποιες αποφάσεις μου. Επίκειται η κατάθεση ενός νομοσχεδίου, που θα βάζει μια για πάντα τάξη στο χώρο των προμηθειών στα Νοσοκομεία», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα