Πτωτικά το ευρώ

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 15:52
UPD:15:53
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πτωτικά κινείται την Τετάρτη το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές ότι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία ο Μάρτιν Σουλτςδεν θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και το SPD κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά σε μια νέα κυβέρνηση ύστερα από μήνες αβεβαιότητας που προκάλεσαν νευρικότητα στους συμμάχους της χώρας αλλά και τους επενδυτές.

Κάποιοι επενδυτές απογοητεύθηκαν για την πρόκριση στη θέση του ΥΠΟΙΚ του σημερινού δημάρχου του Αμβούργου Όλαφ Σολτς.

«Υπήρχαν εικασίες ότι ο κ. Σουλτς θα μπορούσε να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο αναλυτής Σέρεν Χέτλερ της DZ Bank στη Φρανκφούρτη. «(Σε αυτό το σενάριο), η Γερμανία θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη αναφορικά με την οικονομική της κατάσταση και να δαπανά περισσότερα χρήματα».

Το ευρώ, που κινείτο ανοδικά πριν από την ανακοίνωση της είδησης, υποχώρησε κατά περίπου 0,4% στα 1,2334 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε και πάλι έναντι του γεν, αντιστρέφοντας την προηγούμενη άνοδό του, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί παρά την ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές. Το δολάριο υποχώρησε έως τα 108,92 γεν πριν ανακάμψει στα 109,22 γεν στις 14:20 ώρα Ελλάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα