Προώθηση της ελληνικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στο εξωτερικό

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 20:40

«Στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ξαναμπαίνει μπροστά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, όσον αφορά στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την προώθηση της ελληνικής τεχνογνωσίας αλλά και κάθε προϊόντος που παράγεται στην Ελλάδα και μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση... H Hellenic AID χρηματοδοτεί στις χώρες αυτές μελέτες και προγράμματα που προωθούν την ελληνική τεχνογνωσία πάνω στα ζητήματα εναλλακτικής ενέργειας ενώ παράλληλα στο πλαίσιο της οικονομικής Διπλωματίας προωθούμε και θα προωθήσουμε ακόμη εντονότερα το επόμενο διάστημα, προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και συμβάλλουν στο να εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία πάνω στα ζητήματα αυτά».

Αυτά, μετάξύ άλλων, τόνισε, μετά το πέρας σύσκεψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Γ. Γ του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκου Στεφάνου.

Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνησε ότι ενδιαφέρονται τρεις κατηγορίες χωρών: είναι οι χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, δηλαδή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, είναι οι χώρες της Μεσογείου κυρίως οι αραβικές χώρες, οι χώρες του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα