Nευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2001 14:08

Απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να εστιάζουν την προσοχή τους περισσότερο στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας παρά στο ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κεντρική Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να διανύει φάση επιβράδυνσης γεγονός που απειλεί με περαιτέρω εξασθένιση την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Ο ισχυρός άνδρας της Fed άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, παρά την αρχική άνοδο, ο δείκτης FTSE 100 αυτήν την ώρα υποχωρεί κατά 0,60% και βρίσκεται στις 5.880,4 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Railtrack μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι προ φόρων ζημίες της ανήλθαν σε 534 εκ. στερλίνες το οικονομικό έτος 2000, ως αποτέλεσμα των επιβαρύνσεων ύψους 733 εκ. στερλινών για πρόγραμμα ανανέωσης των σιδηροτροxιών.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 5.605,83 μονάδες με πτώση 0,90%. Η μετοχή της Alcatel υποχωρεί κατά 4,72%, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η γαλλική εταιρεία για την απόκτηση της αμερικανικής Lucent Technologies .

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX «χάνει» 0,44% και έχει περιοριστεί στις 6.251,58 μονάδες. Οι μετοχές της Deutsche Bank και Deutsche Telekom υποχωρούν κατά 1,44% και 0,48% αντιστοίχως. Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, μετά τη χθεσινή άνοδο του Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα