Vallourec: Τριπλάσια η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

Αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης των προϊόντων της
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 09:31

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο εξάμηνο, μετά την απόκτηση του λοιπού μεριδίου της V&M Tubes, που δεν κατείχε, εμφάνισε η Vallourec SA, η γαλλική εταιρεία παραγωγής χαλύβδινων σωλήνων, της οποίας οι μετοχές έχουν σημειώσει φέτος άνοδο πλέον του 80%.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 452,6 εκατ. ευρώ (574 εκατ. δολ.) από 144 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 37%, φθάνοτνας στα 2,72 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στις 27 Ιουλίου.

Τα κέρδη της Vallourec σημείωσαν άνοδο κυρίως επειδή εξαγόρασε το μερίδιο της Salzgitter AG στην εταιρεία της V&M τον περασμένο Ιούλιο, αποκτώντας το 100% από το 55% που κατείχε. Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Pierre Verluca, ευνοείται από τις τιμές ρεκόρ του αργού πετρελαίου και αερίου, που ωθούν εταιρείες, όπως την Total SA και την BP Plc να ψάξουν για αποθέματα σε μεγαλύτερα βάθη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης των υψηλής ανθεκτικότητας σωλήνων που παράγει.

Οι μετοχές της Vallourec έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 82%, υπερβαίνοντας την άνοδο του 12% που σημείωσαν οι 51 μετοχές των εταιρειών που αποτελούν τον Euronext Paris CAC Industrials Index.

Η Tenaris SA, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως του κλάδου, ενώ την τρίτη θέση κατέχει η Sumitomo Metal Industries Ltd. της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα