Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 09:59

Fortius Finance: «Η συσσώρευση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα συνεχίσθηκε χθες, λόγω της επιφυλακτικότητας των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα σχετικά με τη λήξη των παραγωγών την Παρασκευή σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Την επιφυλακτικότητα άλλωστε πιστοποιεί και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία παραμένει στα επίπεδα του Αυγούστου (€237.04 εκ.). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα υποβάθμισης του ΧΑ από τον οίκο FTSE σε advance emerging market από developed δεν επηρέασε την αγορά χθες. Η σημαντική άνοδος των ξένων χρηματιστηρίων χθες αυξάνει τις πιθανότητες για την κίνηση του ΓΔ σε θετικές περιοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης σήμερα, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα να κρίνει το εύρος της κίνησης.

Από τεχνικής απόψεως, η περιοχή αντίστασης για το ΓΔ βρίσκεται μεταξύ των 3.950 και 3.970 μονάδων».

Euroxx: «Ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κινήθηκε σταθεροποιητικά κλείνοντας με οριακά κέρδη της τάξεως 0,05%... Στο σύνολό τους οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές απεκόμισαν σημαντικά κέρδη οδηγούμενες από την πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου και στις σημαντικές αναβαθμίσεις επενδυτικών οίκων για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά του ΧΑ να κινηθεί σταθεροποιητικά με ενδεχόμενη μια ανοδική αντίδραση μετά την συσσώρευση των τελευταίων συνεδριάσεων και την θετική χθεσινή εικόνα των διεθνών αγορών».

Sarros Securities: «Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν επίσης θετικά με την προσδοκία ισχυρών επιχειρηματικών κερδών, μετά τις ανακοινώσεις εταιριών για βελτίωση των αποτελεσμάτων τους στο εννεάμηνο. Η ελληνική αγορά διατήρησε θετικό το πρόσημο στη λήξη της συνεδρίασης, με τη βοήθεια μετοχών όπως της Alpha Bank και της Cosmote. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και το επιλεκτικό ενδιαφέρον χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνεδριάσεις, όμως η θετική αύρα των διεθνών αγορών αναμένεται να περάσει και στην ελληνική αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα