Βαριές απώλειες στη Wall Street - «Βουτιά» 4,6% για τον Dow Jones

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:13
UPD:23:54
REUTERS/LUCAS JACKSON

Έντονα πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να χάνουν όλα τα κέρδη που είχαν εμφανίσει εντός του 2018, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για άνοδο του πληθωρισμού, κάτι που θα μπορούσε να κάνει την Federal Reserve να εξετάσει πιο «επιθετικά» το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολίσθησε κατά 4,60% ή 1.175 μονάδες, κλείνοντας 24.436 στις μονάδες. Πρόκειται για τις βαρύτερες απώλειες του βιομηχανικού δείκτη σε μία συνεδρίαση από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Dow Jones έφτασε να καταγράφει πτώση μεγαλύτερη των 1.600 μονάδων.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 4,1%, κλείνοντας στις 2.649 μονάδες. Πτώση 3,78% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, υποχωρώντας στις 6.967 μονάδες.

Τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή κατέδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των μισθών, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι φόβοι για ώθηση του πληθωρισμού σε υψηλότερα επίπεδα. Προκειμένου αυτό να αποφευχθεί, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανώς θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού.

Τη Δευτέρα, ο νέος πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ανέλαβε και επισήμως τα ηνία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά τη λήξη της θητείας της προκατόχου του, Τζάνετ Γέλεν. «Δεσμεύομαι να εξηγώ αυτό που κάνουμε και γιατί το κάνουμε», υπογράμμισε λίγο μετά την ορκωμοσία του στην Ουάσιγκτον.

Ο νέος πρόεδρος της Fed θεωρείται μετριοπαθής Ρεπουμπλικάνος, έχει σπουδάσει νομικά και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την τελευταία πενταετία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα