Ε.Κ.: Πρόστιμα 900.000 ευρώ σε ΑΧΕ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 17:32

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ στις εταιρείες MIΔΑΣ ΑΧΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ και ΜΕΓΑΤΡΑΣΤ ΑΧΕΠΕΥ, καθώς και στους κ.κ. Αλωνιάτη Απόστολο, Κάκκο Κωνσταντίνο, Σχίζα Νικόλαο, στην κα Λούλου ¶ννα και στον αντικρυστή της εταιρείας ΜΙΔΑΣ ΑΧΕ κ. Νικόλαο Αποστολόπουλο ενέκρινε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 10.2.2004 μέχρι 1.4.2005, οι συναλλαγές των ανωτέρω φυσικών προσώπων που πραγματοποιήθηκαν μέσω των προαναφερόμενων χρηματιστηριακών, παρουσίασαν στοιχεία τεχνητού επηρεασμού της τιμής και εμπορευσιμότητας της μετοχής IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS AE. Η μεθόδευση πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσω κυκλικών συναλλαγών μεταξύ των ίδιων, καθώς και συστηματικών αγορών και πωλήσεων κατά την περίοδο διαμόρφωσης της τιμής κλεισίματος της μετοχής .

Ειδικότερα επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα: 300.000 ευρώ στην ΜΙΔΑΣ ΑΧΕ, 300.000 ευρώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, 120.000 ευρώ στην ΜΕΓΑΤΡΑΣΤ ΑΧΕΠΕΥ, 50.000 ευρώ στον κ. Αλωνιάτη Απόστολο, 50.000 ευρώ στον κ. κ. Σχίζα Νικόλαο, 40.000 ευρώ στον κ. Αποστολόπουλο Νικόλαο, 20.000 ευρώ στον κ. Κάκκο Κωνσταντίνο και 20.000 ευρώ στην κ. Λούλου Αννα..

Εξάλλου η Ε.Κ. ενέκρινε:

- Απόφαση σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου να δανείζονται από πιστωτικά ιδρύματα ποσό ύψους μέχρι 35% της τρέχουσας αξίας του χαρτοφυλακίου τους, με σκοπό την πραγματοποίηση επενδύσεων σε χρηματοπιστωτικά μέσα.

- Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Α.Ε.Ε.Δ. στις υφιστάμενες Ανώνυμες Εταιρίες Λήψης και Διαβίβασης Εντολών (Α.Ε.Λ.Δ.Ε.) ΝΤΑΝΑΚΗΣ με έδρα το Ρέθυμνο, ΑΠΙΑ με έδρα το ¶ργος, FAST FINANCE με έδρα τη Ν. Σμύρνη, BENEFIT με έδρα την Αθήνα, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ με έδρα το Ξυλόκαστρο και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ με έδρα τη Λάρισα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα