Υπεγράφη σχέδιο Π.Δ. για τον παραδοσιακό οικισμό Ν. Φιλαδέλφειας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 20:04

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη και διαβιβάσθηκε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο τροποποιείται το όριο του παραδοσιακού προσφυγικού οικισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και καθορίζονται οι χρήσεις γης και το ύψος των κτιρίων του.

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση, σε οικόπεδα που έχουν πρόσωπο σε περισσότερες της μίας οδούς με διαφορετικές επιτρεπόμενες χρήσεις (γενική - αμιγής κατοικία), είναι δυνατή η χρήση γενικής κατοικίας σε ολόκληρο το ακίνητο, το δε ύψος των κτιρίων στην περίπτωση αυτή μπορεί να φθάνει μέχρι τα 11, 50 μ.

Στα υφιστάμενα κτίρια δίδεται η δυνατότητα προσθήκης καθ' ύψος που ακολουθεί το νόμιμο περίγραμμα, καθώς και προσθήκη κατ’ επέκταση, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ).

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αφορά τα οικόπεδα που δημιουργήθηκαν μέχρι την 18-06-2001, ημέρα δημοσίευσης του υπό τροποποίηση Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο χαρακτηρίσθηκε ο προσφυγικός οικισμός του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ως παραδοσιακός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα