Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, ωθώντας υψηλότερα τις τιμές του από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc. σημείωναν κέρδη καθώς εικάζετο ότι η ζήτηση ήταν υψηλότερη των προβλέψεων.

Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών φυσικής παραγωγής μετά την άνοδο του χρυσού και του αλουμινίου στο Λονδίνο. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας κινούντο ανοδικά, με την Canon Inc. να σημειώνει τα υψηλότερα, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της μετοχής της από την Merrill Lynch & Co., αλλά και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, που ανέφερε ότι τα κέρδη της εταιρείας θα αυξηθούν 16% φέτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 1%, φθάνοντας στις 127,46 μονάδες στις 11:15 π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 15.956,57 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία και τη Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%. Οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Exxon Mobil Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 63,97 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, αναχαιτίζοντας τις συνεχείς απώλειες των επτά ημερών από τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι οι προμήθειες υποχώρησαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, στα 327,7 εκατ. βαρέλια. Δεκατέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η μείωση των αποθεμάτων θα ήταν 2 εκατ. βαρέλια.

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός σε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 596,30 δολ. η ουγγιά χθες στη Ν. Υόρκη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες του 8,1% που σημείωσε κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Ανοδο 19 δολ. σημείωσε το αλουμίνιο, φθάνοντας στα 2.481 δολ. ο τόνος στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα