Κέρδη σημειώνει ο χαλκός στη Σαγκάη

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη, για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα εργατικών κινητοποιήσεων στη Χιλή και τη μείωση των εισαγωγών του μετάλλου, που χρησιμοποιείται σε αγωγούς και καλώδια.

Οι συμβασιούχοι στην Codelco, τη μεγαλύτερη παραγωγό χαλκού στον κόσμο, ενδέχεται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε δύο ορυχεία της στη Χιλή, αργότερα μέσα στο έτος, πιέζοντας με τον τρόπο αυτόν την εταιρεία για υψηλότερα μπόνους, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «El Diario». Οι εισαγωγές χαλκού στην Κίνα μειώθηκαν 24% από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των τελωνείων της χώρας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο χαλκός για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 1.360 γιουάν, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 69.970 γιουάν (8.808 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και διαπραγματεύθηκε στα 69.550 γιουάν ο τόνος στις 9:43 π.μ., τοπική ώρα. Τα συμβόλαια του μετάλλου υποχώρησαν 8,3% τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα