Εσοδα 11 εκατ. ευρώ από τρεις συμβάσεις για Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 15:34
UPD:17:40

«Η αξιοποίηση της "Ολυμπιακής κληρονομιάς" αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη. «Ηδη ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τρεις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ θα μετατραπούν άλλες έξι κτιριακές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Η εγκατάσταση στο Φάληρο θα μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φαλήρου θα παραδοθεί σε όμιλο ιστιοπλοΐας, ενώ 54 στρέμματα θα παραδοθούν στο δήμο Φαλήρου για τη δημιουργία πρασίνου.

Παράλληλα, σε πρότυπο κέντρο ψυχαγωγίας θα μετατραπεί το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι "οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στο δημόσιο, ενώ η εταιρεία "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ" θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διηνεκές διότι θα είναι διαχειριστής των εγκαταστάσεων για λογαριασμό του δημοσίου".

"Επίσης με την ολοκλήρωση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Ελληνας φορολογούμενος θα πάψει να επιβαρύνεται με το κόστος συντήρησης", τόνισε.

Ηδη, το δημόσιο εισέπραξε 11 εκατομμύρια ευρώ από τρεις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, η εξοικονόμηση εξόδων για καθαρισμό και φύλαξη θα ανέλθει σε 55 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα θα εισπράττονται έσοδα από τη φορολόγηση δραστηριοτήτων.

Εξάλλου, για πρώτη φορά οι δήμοι στους οποίους υπάρχουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα εισπράττουν έναν ειδικό φόρο 2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις περίπου 200 εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν αποφέρει στο δημόσιο επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας "Ολυμπιακά ακίνητα ΑΕ" Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, είπε ότι προβλήματα υπάρχουν στο σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, το οποίο κατασκευάστηκε από εργολάβο που χρεωκόπησε.

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα