Υποχώρησε ο χαλκός στη Σαγκάη

Μετά τη μείωση των εκπτώσεων δασμών εξαγωγής από την Κίνα
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 07:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι εσωτερικές προμήθειες του μετάλλου θα αυξηθούν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας για μείωση της έκπτωσης των δασμών εξαγωγών των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων και άλλων προϊόντων.

Η μείωση της έκπτωσης στους δασμούς, που ανακοίνωσαν από κοινού πέντε υπουργεία και ισχύει από σήμερα. Οι εξαγωγές των προϊόντων χαλκού, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών και των σωλήνων θα τροποποιηθούν με έκπτωση 5% αντί του 13% που ίσχυε, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση των υπουργείων. Οι αλλαγές, θα βοηθήσουν την Κίνα να περιορίσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό από βιομηχανίες εντάσεως ενεργείας και δυνητικά να μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ.

Ο χαλκός για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 2.200 γιουάν, ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 67.840 γιουάν (8.541 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Τα συμβόλαια, στις 11:09 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 68.890 γιουάν ο τόνος.

Επίσης ο χαλκός κινήθηκε πτωτικά επειδή εικάζεται ότι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση του μετάλλου. Η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ, έθεσαν τέλος στην εκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς κατοικιών της χώρας. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού, μετά την Κίνα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, υποχώρησε 21 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 7.399 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME), στις 11:05 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Το μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου, υποχώρησε 1,95 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 3,3550 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:11 π.μ., ώρα Σαγκάης, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα