ΥΠΑΝ: Τα νοσοκομεία διενεργούν τους διαγωνισμούς για αναλώσιμα και αντιδραστήρια

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 12:54

Το υπουργείο Ανάπτυξης, όσον αφορά τους διαγωνισμούς των αναλωσίμων ειδών για τα νοσοκομεία, εδώ και χρόνια, κατά κανόνα παρέχει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση προς τους φορείς για να διενεργήσουν οι ίδιοι τους διαγωνισμούς τους για τα διάφορα αναλώσιμα είδη.

Oμοίως, και στους διαγωνισμούς για τα αντιδραστήρια των νοσοκομείων, λόγω τις ιδιαιτερότητας του υλικού, το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει πάντοτε εξουσιοδοτήσεις στους φορείς, ώστε οι ίδιοι να διενεργούν τους απαιτούμενους διαγωνισμούς.

Τα παραπάνω διευκρινίζει με σημερινή του ανακοίνωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με τη διενέργεια των διαγωνισμών στα νοσοκομεία για την προμήθεια αναλώσιμων και αντιδραστηρίων.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, το ΥΠΑΝ έχει προβεί σε συγκρότηση επιτροπών, στις οποίες συμμετέχουν υπάλληλοι του ΥΠ.ΑΝ και των εμπλεκομένων φορέων, με σκοπό την επικαιροποίηση των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών που αφορούν τα αναλώσιμα υλικά των νοσοκομείων (φίλτρα τεχνητού νεφρού, πλαστικές σύριγγες, ράμματα, καθετήρες, ασκούς συλλογής αίματος κ.λ.π).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Βαγιωνάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, υποστήριξε πως αρμόδιοι για τις προμήθειες είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και οι διοικήσεις των νοσοκομείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα