Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2006 10:48
UPD:10:50

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αν και με μικρό όγκο συναλλαγών, συνεχίζει να κινείται με θετικό πρόσημο και να δημιουργεί περαιτέρω ελπίδες για διάσπαση των 3.950 μονάδων, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών. Πρωταγωνιστές τζίρου και ώθησης της αγοράς η μετοχές της Εθνικής τράπεζας, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Για αυτή την εβδομάδα παραμένουμε θετικοί για όσο διάστημα και οι διεθνείς αγορές διατηρούν το θετικό πρόσημο και πλησιάζουν τα ιστορικά υψηλά τους, όπως ο δείκτης Dow Jones».

Fortius Finance: «Το άλμα των 14,31 μονάδων ή του +0,37% στο τελευταίο call auction της κατηγορίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης την Παρασκευή στις 16:43:41 με τζίρο περίπου €38 εκ., με το ΓΔ να κλείνει στις 3.905,98 μονάδες (ενδοσυνεδριακό υψηλό ημέρας και υψηλό εβδομάδας σε επίπεδο κλεισίματος) μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την προσεχή εβδομάδα, αντιστρέφοντας δηλαδή το αρνητικό κλίμα σε θετικό, σε περίπτωση βέβαια, που το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχισθεί.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με ζητούμενο από τεχνικής απόψεως τη διακράτηση των 3,900 μονάδων».

Euroxx: «Ανοδικά καθ΄όλη την διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους την Παρασκευή ανακτώντας την περιοχή των 3.900 μονάδων καταγράφοντας κέρδη της τάξεως 0,87%... Οι διεθνείς χρηματαγορές τερμάτισαν με κέρδη την Παρασκευή μετά την δημοσίευση των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού που κυμάνθηκαν μέσα στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για σήμερα η χρονοσειρά του ΧΑ αναμένεται να κινηθεί με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα