Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2001 07:21
UPD:07:35

Πτώση, την οποία οδηγούσαν οι τράπεζες, σημείωναν οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την κίνηση της UFJ Holdings Inc., να διαγράψει περίπου το διπλό ποσόν των προβληματικών δανείων που είχε προγραμματίσει, αυξάνοντας τις ανησυχίες των άλλων δανειστριών τραπεζών ότι υποτίμησαν την δική τους κατάσταση για το ίδιο θέμα.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έχανε 53,18 μονάδες, ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 13.712,74 μονάδες.

Απώλειες 71,58 μονάδων σημείωνε και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ για να διαμορφωθεί στις 13.680,93 μονάδες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι η ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ θα διαβρώσει την οικονομική ανάπτυξη του Χογκ Κογκ. Ο πρόεδρος της Federal Reserve την εβδομάδα που πέρασε, είχε πει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα για μερικά ακόμη τρίμηνα.

Και ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Κορέας κινείτο πτωτικά, χάνοντας 3,19 μονάδες για να φθάσει στις 620,92 μονάδες. Η μετοχή της Pohang Iron, της δεύτερης σε μέγεθος βιομηχανίας παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, έχανε ποσοστό 0,9% φθάνοντας στα 106.500 γουόν, καθώς η κυβέρνηση Μπους μελετά προσεκτικά τα μεγέθη της εν λόγω βιομηχανίας, προκειμένου να προστατέψει τις αμερικανικές εταιρείες του κλάδου από τον έντονο ανταγωνισμό του εξωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα