Παπουτσάνης: Ανάπτυξη του κύκλου εργασιών κατά 15% το 2017

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 18:47
UPD:18:55
www.papoutsanis.gr

Με βάση τις νέες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί και τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της εταιρείας και για το 2018 οι προοπτικές παραμένουν θετικές με προβλεπόμενη διψήφια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών. 

Την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 15% το έτος 2017 σε σύγκριση με το έτος 2016 -απόδοση αντίστοιχη αυτής που πέτυχε μεταξύ 2015 και 2016- ανακοίνωσε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις για το έτος 2017 ανήλθαν σε 20,8 εκατ. ευρώ, από 18 εκατ. το 2016.

Η ανάπτυξη αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται σε διεύρυνση των συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες στην κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων (τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό) και το επαναλανσάρισμα των σειρών Aromatics Καραβάκι και Natura.

Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών είχε και η κατηγορία των σαπωνομαζών (η πρώτη ύλη για την παραγωγή του στερεού σαπουνιού) που διοχετεύεται κυρίως στο εξωτερικό, καθώς η Παπουτσάνης διαθέτει σημαντική σχετική τεχνογνωσία που και αυτοματοποιημένες μονάδες σαπωνοποίησης.

Οι εξαγωγές το 2017 ανήλθαν σε 8,1 εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει ποσοστό 39% του συνολικού κύκλου εργασιών. 

Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνης στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 34% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά και το υπόλοιπο 41% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Παπουτσάνης, συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο για την παραγωγή προϊόντων μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της αλλά και να μειώσει το παραγωγικό κόστος. 

Κατά τα έτη 2017 - 2018 οι επενδύσεις της εταιρείας θα ανέλθουν σε περίπου 3,7 εκατ. ευρώ και αφορούν νέα αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας καλλυντικών, νέα γραμμή παραγωγής ξενοδοχειακών σαπώνων και επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων στις πλαστικές φιάλες.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το εργοστάσιό της θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής σαπώνων και ξενοδοχειακών καλλυντικών στην Ευρώπη και το μοναδικό στην Ελλάδα. 

Με βάση τις νέες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί και τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της εταιρείας και για το 2018 οι προοπτικές παραμένουν θετικές με προβλεπόμενη διψήφια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα