Υποχωρεί η τιμή του αργού

Καθώς εικάζεται η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 13:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ θα είναι αρκετή για την κάλυψη της ζήτησης σε καύσιμα θέρμανσης για τον χειμώνα.

Τα αποθέματα της βενζίνης και των άλλων καυσίμων, πιθανολογείται ότι αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τους αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η επιπλέον δυναμικότητα περιορίζει τις ανησυχίες από τη χθεσινή ανακοίνωση της BP Plc, ότι οι επισκευές στις εγκαταστάσεις της Thunder Horse, στον Κόλπο του Μεξικό θα καθυστερήσουν κι άλλο την έναρξη της παραγωγής της. Επίσης, μειώθηκε και ο κίνδυνος για τις προμήθειες από το Ιράν, καθώς η χώρα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 29 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 63,51 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια στις 10:33 π.μ. στο Λονδίνο, διαπραγματεύθηκαν στα 63,55 δολ. το βαρέλι.

Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησαν 16 σεντς, φθάνοντας στα 64,29 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε 15 σεντς, φθάνοντας στα 63,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Δέκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούν ότι οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν για πέμπτη εβδομάδα στις ΗΠΑ, κατά 525.000 βαρέλια.

Οι προμήθειες των διϋλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ντήζελ και του πετρελαίου θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά 2 εκατ. βαρέλια, την τελευταία εβδομάδα. Τα αποθέματα διατηρήθηκαν στα 144,6 εκατ. βαρέλια, την προηγούμενη από αυτήν, 12% υψηλότερα του μέσου όρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα