Η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων το επόμενο βήμα της κυβέρνησης

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 13:39

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων θα αφορά τη φορολογία φυσικών προσώπων, προκειμένου να απλοποιηθεί το σύστημα άμεσης φορολογίας και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση, ιδιαίτερα των μεσαίων εισοδημάτων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έκανε αναφορά στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικότερα στο νέο πλαίσιο Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στις εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, στην εφαρμογή του νέου επενδυτικού νόμου, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος των τραπεζών, κλπ.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη προώθηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων είναι του ΟΤΕ και επανέλαβε το στόχο της κυβέρνησης για ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης μεσαίων εισοδημάτων.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα