Ευκλ. Τσακαλώτος: Απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα

«Η δ’ αξιολόγηση δεν θα έχει τόσα προαπαιτούμενα»
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 21:45
UPD:22:44
Alexandros Michailidis / SOOC/

«Τα πράγματα έχουν αναστραφεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ τόνισε πως «ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι ήταν ένα ακόμη καλό Eurogroup για την Ελλάδα και ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ουσιαστικά έχει τελειώσει η γ’ αξιολόγηση καθώς δόθηκε η πολιτική στήριξη, ενώ διευκρίνισε ότι απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Τόνισε εξάλλου ότι η δ’ αξιολόγηση δεν θα έχει πολλά προαπαιτούμενα, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος που κατά τη διάρκεια του Eurogroup τέθηκε επί τάπητος η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθούν με την ανάπτυξη τα μέτρα που θα ληφθούν για το χρέος, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Υπογράμμισε επίσης ότι 1,9 δισ. ευρώ από την εκταμίευση είναι για να δημιουργήσει η χώρα «μαξιλάρι» ρευστότητας εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μία συνολική στρατηγική ανάπτυξης, ενώ διευκρίνισε ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα