Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 15:31

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλά εξαμήνου να ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει σταθερά τα αμερικανικά επιτόκια στο 5,25%.

Τα κέρδη πάντως, μετριάζονται από την αρνητική απόδοση των μετοχών μεταλλευτικών εταιρειών. Αντίθετα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στο τομέα των Τηλεπικοινωνιών, της Τεχνολογίας και τον τραπεζικό τομέα.

Η γερμανική SAP ενισχυόταν 1,4% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τριμήνου της ανταγωνίστριας Oracle ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Σύμφωνα με τους αναλυτές η υψηλή κερδοφορία της Oracle μεταφράζεται σε καλά νέα συνολικά για τον τομέα του software, και όχι ως ένδειξη ότι η αμερικανική εταιρεία κερδίζει μερίδιο αγοράς από τη SAP.

Στο Λονδινο ο FTSE βρισκόταν στις 5.872,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,69% χάρη στην άνοδο των Τραπεζών. Στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX σημειώνει άνοδο 1,13%, διαμορφούμενος στις 5.940,07 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφωνόταν στις 5.172,48 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα