Προσύμφωνο συνεργασίας για την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 16:11

Προσύμφωνο συνεργασίας για την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κωνσταντίνο Αντζουλάτο, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Ευάγγελο Φλωράτο.

Βάσει του προσυμφώνου, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα θα υποβάλουν εντός του Νοεμβρίου στην Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. αναλυτική επιχειρηματική (business plan) και οικονομική πρόταση η οποία θα εξεταστεί από νομικής και οικονομικής άποψης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι με την υλοποίηση της διασφαλίζεται η σταθερή, βιώσιμη και κοινωνικά επωφελής εκμετάλλευση του ολυμπιακού σταδίου.

Στόχος είναι η οριστική σύμβαση παραχώρησης να υπογραφεί τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2006, προκειμένου έως το τέλος του τρέχοντος έτους να έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση των υποδομών υπό την εποπτεία και ευθύνη των δύο τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με το προσύμφωνο, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα θα αναλάβουν από κοινού την υποχρέωση ενεργοποίησης του συνόλου των υποδομών της εγκατάστασης, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώς και το κόστος συντήρησης, λειτουργίας και φύλαξής της.

Οι δύο φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αξιοποιήσουν τις αθλητικές υποδομές της εγκατάστασης για την μαζική άθληση και την ψυχαγωγία των πολιτών της περιφέρειας, ενώ η υφιστάμενη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου από την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή δεν παρεμποδίζεται.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο και η Συνεταιριστική Τράπεζα θα έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της πάσης φύσεως οικονομικής εκμετάλλευσης της εγκατάστασης, πάντοτε εντός των ειδικών προβλέψεων του μεταολυμπιακού νόμου.

Για την παραχώρηση της λειτουργίας της εγκατάστασης, η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. θα λαμβάνει, μέχρι το τέλος Αυγούστου 2008, μηνιαίο μίσθωμα και, εν συνεχεία, ποσοστό από τα καθαρά έσοδα, τα οποία θα προκύπτουν από την διαχείριση της εγκατάστασης. Το ακριβές μηνιαίο μίσθωμα και ποσοστό θα καθοριστούν με την οριστική σύμβαση.

Από την πλευρά της, η εταιρεία οφείλει να καλύψει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2008 τις ανάγκες συντήρησης, λειτουργίας και φύλαξης της εγκατάστασης, προκειμένου οι παραχωρησιούχοι να έχουν στην διάθεση τους το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την οργάνωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 το κόστος συντήρησης, λειτουργίας και φύλαξης θα αναληφθεί από τους παραχωρησιούχους.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα