Aπώλειες για τον χρυσό στην Ασία

Μετά την υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 07:22

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά σε έξι μήνες, μειώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε χθες μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, που έδειξε ότι οι προμήθειες των καυσίμων αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν. Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 13% αυτόν τον μήνα και ο χρυσός έχει σημειώσει απώλειες 8,2%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, υποχώρησε έως 1,86 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 574,93 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 575,43 δολ. η ουγγιά στις 11:18 π.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Η πολιτική ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ώθησε ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου. Αυτήν την εβδομάδα, ΗΠΑ και Γαλλία συμφώνησαν να δώσουν στο Ιράν, την τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στο αίτημα των Ηνωμένων Εθνών και να σταματήσει το ερευνητικό της πρόγραμμα στα πυρηνικά.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 5,70 δολ., ποσοστό 1,%, φθάνοντας στα 580,50 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:18 π.μ., ώρα Σύδνεϋ, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 581,00 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα