Έρευνα ΕΑΣΕ: Υπέρ επιτήρησης πάνω από έξι στους δέκα διευθυντές

Αισιοδοξία για το οικονομικό κλίμα
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 13:10
Eurokinissi

Από την έντυπη έκδοση

Μόνο με επιτήρηση θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, λέει το 65% των CEOs, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι και τόσο ελκυστική στις ξένες επενδύσεις, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών.

Ειδικότερα, η τρέχουσα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15/12/2017 έως 5/01/2018, εμφανίζει τον γενικό δείκτη οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) στις 153 μονάδες το 4ο τρίμηνο του 2017, από 147 στο προηγούμενο τρίμηνο και 130 στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Οι CEOs βλέπουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος από την εκκίνηση της διαδικασίας νομοθέτησης και μελλοντικής υλοποίησης των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης, η επιτυχής εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει την Ελλάδα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και στην επαναφορά της οικονομίας σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Εκτός των βασικών ερωτήσεων που υποβάλλονται κάθε τρίμηνο στους CEOs, ζητήθηκε επιπλέον να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με το αν η Ελλάδα έχει γίνει ελκυστική στις ξένες επενδύσεις, αξιολογώντας τη μέχρι σήμερα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Το 59% δήλωσε ότι δεν είναι και τόσο ελκυστική και 37% ότι δεν είναι καθόλου ελκυστική. Μόνο το 4% θεωρεί ότι είναι αρκετά ελκυστική. Επίσης οι CEOs σε ποσοστό 65% θεωρούν ότι η Ελλάδα μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος πρέπει να παραμείνει σε ένα πλαίσιο επιτήρησης για τη διασφάλιση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Το 29% δίνει μάλλον καταφατική απάντηση και μόνο 6% θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο για την Ελλάδα ένα πλαίσιο επιτήρησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα