Ανέκαμψε από τα χαμηλότερα έξι μηνών το αργό

Kαθώς παραμένει αμείωτη η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 13:25

ΑΝΕΚΑΜΨΕ το αργό πετρέλαιο από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, συνεχίζεται αμείωτα.

Στις ΗΠΑ, η ζήτηση για βενζίνη αυξήθηκε 4,6% την περασμένη εβδομάδα έναντι του 2005, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι χθες, για πρώτη φορά από τις 21 Μαρτίου χθες, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους, για στήριξη των διπλωματικών προσπαθειών στην επίλυση του θέματος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων του καυσίμου στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 50 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 60,97 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 60,67 δολ. το βαρέλι στις 10:12 π.μ., στο ICE Futures του Λονδίνου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, που έληξαν χθες, υποχώρησε στα 59,80 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, και στα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας για προθεσμιακά συμβόλαια από τις 21 Μαρτίου. Η τιμή του έκλεισε 2% χαμηλότερα, στα 60,46 δολ. το βαρέλι.

Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, διαπραγματεύθηκαν στα 61,05 δολ. το βαρέλι στις 10:14 π.μ., ώρα Λονδίνου.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου άγγιξαν στις ΗΠΑ τα 10,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, 7,7% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα