Πρώτη επίσημη παρουσίαση ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 15:08
UPD:15:17

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο Ετήσιο Ελληνικό Συνέδριο (1st Annual Greek Roadshow) που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Bloomberg στο Λονδίνο. Το συνέδριο οργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Bloomberg.

O Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος εγκαινίασε χθες τις εργασίες του συνεδρίου επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να προβάλουμε τις δυναμικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προβληθούν στην διεθνή επενδυτική κοινότητα. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών μοχλό ανάπτυξης τόσο των εισηγμένων εταιρειών όσο και της Ελληνικής οικονομίας ευρύτερα».

Στο διήμερο συνέδριο συμμετέχουν 31 εισηγμένες επιχειρήσεις της μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, που δεν ανήκουν στον δείκτη FTSE/ATHEX 20. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 500 παρουσιάσεις σε περίπου 80 διεθνή funds, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα δύο τρισ. ευρώ.

Η πλειονότητα των παρουσιάσεων πραγματοποιείται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις (one to one meetings) με τον κάθε ξένο θεσμικό επενδυτή.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέθεσε, χθες βράδυ, επίσημο δείπνο στους συνέδρους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα