KPN: Το λοιπό της μερίδιο πουλά το ολλανδικό κράτος

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 10:20

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του λοιπού μεριδίου της στην Royal KPN NV, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, έκλεισε η κυβέρνηση της χώρας, αντί ποσού 1,7 δισ. ευρώ (2,17 δισ. δολ.).

Η KPN, θα αγοράσει 80 εκατ. μετοχές από την κυβέρνηση και το ολλανδικό κράτος διέθεσε 87 εκατ. μετοχές με την Goldman Sachs Group Inc. και την Citigroup Inc., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας της χώρας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ολλανδικό κράτος πουλά μερίδια για να τονώσει τον ανταγωνισμό αλλά και για να εισπράξει κεφάλαια με στόχο τον περιορισμό του χρέους. Η κυβέρνηση έχει αντλήσει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ από το 2003 με την πώληση μεριδίων σε 18 εταιρείες, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση πουλά 167 εκατ. μετοχές ή το περίπου 8% των προνομιούχων μετοχών της KPN, αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κυβέρνηση πούλησε 87 εκατ. μετοχές στην Goldman Sachs και την Citigroup, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Σύμβουλος της ολλανδικής κυβέρνησης στην πώληση είναι η NM Rothschild & Sons Ltd.

Το κράτος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση, ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ στη μείωση του δανεισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα