ΕΤΕ: Παρουσίαση των στόχων του Ομίλου σε Τούρκους δημοσιογράφους

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 15:37

Τους στόχους του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Τάκης Αράπογλου σε εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι βρίσκονται από χθες στην χώρα μας προσκεκλημένοι της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τον πρόεδρο και άλλα ηγετικά στελέχη της Finansbank και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τη στρατηγική της ΕΤΕ, τα οικονομικά της αποτελέσματα και τον διεθνή προσανατολισμό του Ομίλου.

Ο κ. Αράπογλου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγορά της Finansbank εκτιμώντας ότι αυτή αναβαθμίζει τον περιφερειακό ρόλο του Ομίλου. Παράλληλα, όπως επισήμανε, η επένδυση αυτή θα βοηθήσει γενικότερα στην περαιτέρω πρόοδο των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο νέος Όμιλος που δημιουργείται με την ενσωμάτωση της Finansbank, διαθέτει σύνολο ενεργητικού άνω των 70 δισεκατ. ευρώ, πελάτες άνω των 11 εκατομμυρίων και δίκτυο που υπερβαίνει τα 1.300 καταστήματα (εκ των οποίων πάνω από 50% εκτός Ελλάδος).

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα παραθέσει απόψε στην τουρκική αντιπροσωπεία δείπνο (σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσία και του Τούρκου πρέσβη), στο οποίο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα