Προς τη δημιουργία ζώνης εμπορίου στον χώρο της Μεσογείου ως το 2010

Ολοκληρώθηκαν στη Ρόδο οι εργασίες της 6ης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης των υπουργών Βιομηχανίας
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 16:20

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Ρόδο οι εργασίες της 6ης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης των υπουργών Βιομηχανίας, με την υιοθέτηση συμπερασμάτων για την ανάπτυξη και προώθηση της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα της Διάσκεψης αφορούν την εφαρμογή του Ευρω-Μεσογειακού Χάρτη για τις επιχειρήσεις, την προώθηση των επενδύσεων, την διευκόλυνση του εμπορίου σε βιομηχανικά προϊόντα, την καινοτομία και το μέλλον της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας του ετοίμου ενδύματος.

Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, ο προεδρεύων Φιλανδός υπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μάουρι Πεκαρίνεν, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η δημιουργία μίας ζώνης εμπορίου στον χώρο της Μεσογείου ως το 2010.

Από την πλευρά του υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα ώθησης της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Μεσογείου τα συμπεράσματα της διάσκεψης, σημειώνοντας οτι κατά τη διάρκεια των εργασιών της αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη περαιτέρω στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα