Με τρένο μόλις το 2%-3% των μεταφορών

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 21:01
UPD:21:03

Μόλις το 2% των εμπορευματικών και το 3% των επιβατικών μεταφορών γίνονται μέσω σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, όταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα αντίστοιχα ποσοστά φθάνουν σε 8% και 6%, όπως προκύπτει από μελέτη που υλοποίησε Ομάδα Εργασίας (Ο.Ε) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ημερίδας για τη Σιδηροδρομική Εγνατία και την κατασκευή του Δυτικού Αξονα.

Ο Διευθυντής μεταφορών του ΟΣΕ, Λεωνίδας Μόσχος, τόνισε ότι το 2006 τα έσοδα από τις εμπορευματικές μεταφορές θα ανέλθουν σε 40 εκατ. ευρώ, έναντι των 21,5 εκατ. ευρώ το 2005. Πρόσθεσε ότι επιχειρούνται νέες συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και επίκειται η σύσταση δύο κοινοπραξιών για την προώθηση του εμπορευματικού έργου.

Την εκτίμηση ότι δέκα πόλεις και μικρότεροι οικισμοί θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη Θεσσαλονίκη σε χρόνους μικρότερους της μιας ώρας, με έναν προαστιακό σιδηρόδρομο περιφερειακού τύπου, που θα αξιοποιούσε το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, διατύπωσε ο συγκοινωνιολόγος Θ. Νάτσινας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα