Schwarz Pharma: Αποδοχή προσφοράς 4,4 δισ. ευρώ για εξαγορά

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 09:07

ΑΠΕΔΕΧΘΗ την πρόταση εξαγοράς αντί 4,4 δισ. ευρώ (5,6 δισ. δολ) σε μετρητά και μετοχές η οικογένεια μετόχων της Schwarz Pharma AG από την βελγική UCB SA, καθιστώντας την, την τρίτη οικογένεια στην Ευρώπη, που προχωρά στην πώληση μετοχών φαρμακοβιομηχανίας μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Schwarz, που εδρεύει στη Γερμανία, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ωστόσο δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία, όταν έκανε την ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο χθες το βράδυ. Οι μέτοχοι θα εισπράξουν 50 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά συν 0,8735 μετοχές της UCB, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 91,10 ευρώ ανά μετοχή και είναι 20,4% υψηλότερη του κλεισίματος των μετοχών της στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποδοχή της οικογενείας μετόχων της Serono SA, της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, να πουλήσει το μερίδιό της στην Merck KGaA, σε μία συμφωνία 10,6 δισ. ευρώ. Επίσης η Altana AG, που ελέγχεται από την οικογένεια δισεκατομμυριούχων Quandt, συμφώνησε να πουλήσει την εβδομάδα που πέρασε το σκέλος φαρμακευτικών στην δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία, Nycomed Holding AS, αντί του ποσού των 4,5 δισ. ευρώ.

Οι οικογένειες μέτοχοι φαρμακευτικών εταιρειών, εξέρχονται από τον κλάδο, του οποίου το κόστος λειτουργίας αυξάνεται για την παραγωγή νέων σκευασμάτων και ο ανταγωνισμός στην παραγωγή αντιγράφων φαρμάκων, εντείνεται. Οι μετοχές της Schwarz έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 41%, καθώς έντονες ήταν οι εικασίες ότι η εταιρεία θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς στη γερμανική αγορά.

Η Bayer AG, αγόρασε τον Ιούνιο την Schering AG αντί του ποσού των 17 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News, οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν κλείσει συμφωνίες για εξαγορά ύψους 96 δισ. δολ., φέτος. Οι ίδιες λένε ότι μεγάλο μέρος των δαπανών τους θα αφορούν εξαγορές με στόχο τη διατήρηση των κερδών, καθώς λήγουν οι πατέντες παλαιότερων σκευασμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα