Υποχώρησε ο χαλκός στη Σαγκάη

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 12:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι διαχειριστές των hedge-fund και αρκετοί κερδοσκόποι ενδέχεται να συνεχίσουν να πωλούν το μέταλλο.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, υποχώρησε 300 γιουάν, ποσοστό 0,4%, για να κλείσει στα 70.320 γιουάν (8.879 δολ.) ο μετρικός τόνος.

Η έναρξη της κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας στις 19 Σεπτεμβρίου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), είπε την περασμένη εβδομάδα, ότι η μείωση της κατασκευής κατοικιών στη χώρα, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική της ανάπτυξη.

Ωστόσο, ο χαλκός για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης, σημείωσε σήμερα άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 71,970 γιουάν ο τόνος. Η άνοδος καταδεικνύει έντονη ζήτηση από τους χρήστες του μετάλλου εν όψει των διακοπών την επόμενη εβδομάδα.

Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης θα είναι κλειστό από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange, υποχώρησε 35 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 7.510 δολ. ο τόνος στις 3:17 .μ., ώρα Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα