Κοντά στα υψηλότερα σε εννέα συνεδριάσεις ο χρυσός

Μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 12:20

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα σε εννέα συνεδριάσεις διαπραγματεύθηκε η τιμή του χρυσού, μετά την υποχώρηση του δολαρίου, τονώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Το δολάριο υποχώρησε καθώς εικάζεται ότι εκθέσεις για την κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ θα δείξουν συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης τα χώρας, ωθώντας περισσότερους επενδυτές να στοιχηματίσουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν την ελκυστικότητα του δολαρίου και μειώνουν την αντίστοιχη των ράβδων χρυσού.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, στα 589,20 δολ. η ουγγιά στις 9:09 π.μ. στο Λονδίνο. Η τιμή του είναι η υψηλότερα από τις 13 Σεπτεμβρίου. Οι ράβδοι χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 60 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 594,80 δολ. η ουγγιά στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, μάλλον μειώθηκαν τον Αύγουστο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2004, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών και αυτές υποχώρησαν, βάσει άλλης έρευνας. Σχετική έκθεση για την μεταπώληση κατοικιών θα δημοσιοποιηθεί σήμερα, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα ανακοινωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ στο 1,2793 από 1,2784 δολ. που ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 116,32 έναντι του γιέν, από 116,56 που ήταν την Παρασκευή.

Νωρίτερα ο χρυσός υποχώρησε στην Ασία, μετά την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Οι τιμές σποτ του χρυσού έχουν υποχωρήσει 20% από τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών των 730,40 δολ. η ουγγιά που άγγιξα στα μέσα Μαΐου. Το πολύτιμο μέταλλο έχει υποχωρήσει πλέον των 50 δολ., τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, κατά ένα μέρος και μετά την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, που περιόρισαν την ελκυστικότητά του ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, το παλλάσδιο υποχώρησε 3 δολ., φθάνοντας στα 316 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε απώλειες 6 δολ. στα 1.139,50 δολ. και το ασήμι υποχώρησε 1 σεντ, στα 11,14 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα