Η συνέχεια επί του δικαστηρίου

Παπαθανασίου κατά Κουλούρη
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 16:47

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια της κόντρας του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, για την προεκλογική εκστρατεία του υφυπουργού http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/22/1244248.htm .

«Δηλώνω εκ των προτέρων και για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, ότι το ποσό που ζητώ να μου επιδικασθεί (300.000€), θα το διαθέσω για φιλανθρωπικούς σκοπούς», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1244864.htm .

«Καλώς έπραξε ο κ. Παπαθανασίου, θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η εκδίκαση της αγωγής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1244976.htm .

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιπλέον παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα κλίμα προβληματισμού, το οποίο είναι αναστρέψιμο και δεν είναι βαρύ για την κυβέρνηση, και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ζήτημα συμψηφισμού, αλλά σύγκρισης για τις πολιτικές και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, ενάντια στη διαφθορά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1244959.htm .

Στην αντιπαράθεση Παπαθανασίου - Κουλούρη παρενέβη και ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, δεν παρενέβη ποτέ στο έργο των υπαλλήλων και του δ.σ. του ΕΦΕΤ τονίζει σε ανακοίνωσή του, και καλεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, «ο οποίος αφήνει υπονούμενα για επιβληθέντα ανείσπρακτα πρόστιμα, αφού βρει το χρόνο να ενημερωθεί σωστά. Οφείλει να ενημερώσει τον έλληνα πολίτη εάν ως υφυπουργός Ανάπτυξης προώθησε για υλοποίηση το μοναδικό πρόστιμο της εποχής του ύψους 100.000 ευρώ που είχε επιβάλλει με την 73/22.7.2003 απόφαση του το δ.σ. του ΕΦΕΤ στην εταιρεία Κολιός Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1244944.htm .

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, απαντώντας σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», υπό τον τίτλο «Δωράκι 3,6 εκ. ευρώ στο καρτέλ του γάλακτος» επισημαίνει ότι «η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής (του γάλακτος) θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και εις βάρος των εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες θα υποχρεωθούν να περιορίσουν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους τους, προκειμένου να μη χάσουν μερίδια από το εισαγόμενο γάλα, το οποίο αποδεδειγμένα πωλείται σε χαμηλότερη τιμή».

Το υπουργείο Αργοτικής ανάπτυξης αντιτίθεται, αντίθεση την οποία επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης με σημερινές του δηλώσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως το θέμα είναι γνωστό καθώς υφίσταται εδώ και ένα χρόνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1244909.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα