Με θετικό πρόσημο οι δείκτες στην Ευρώπη

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2001 12:26

Aνοδικά κινούνται σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν οι μετοχές εταιρειών που παρουσιάζουν έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στις αμερικανικές αγορές λόγω της σημαντικής υποχώρησης του ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 0,66% και έχει διαμορφωθεί στις 5.618,72 μονάδες. Η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών L’ Oreal σημειώνει άνοδο κατά 2,1%. Σημειώνεται, ότι το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας την περυσινή χρήση προήλθε από την αγορά της Νοτίου Αμερικής. Η μετοχή της βιομηχανίας αμυντικών συστημάτων Thales ενισχύεται κατά 3,08%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της πετρελαϊκής TotalFinaElf. Η μετοχή της Alcatel ενισχύεται σήμερα κατά 0,32%. Στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις η μετοχή της τελευταίας έχει χάσει πάνω από 10% μετά την είδηση ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση της αμερικανικής Lucent Technologies. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Wall Street Journal" η Alcatel θα ανακοινώσει επισήμως την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας την Τετάρτη. Το τίμημα που θα καταβάλει η Alcatel ανέρχεται σε περίπου 32 δισ. δολ. Η μετοχή της France Telecom σημειώνει άνοδο 0,35%. Η διοίκηση της γαλλικής εταιρείας διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η θυγατρική της Orange ενδιαφερόταν για την απόκτηση της E-Plus, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της γερμανικής KPN.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX, ο οποίος άνοιξε με απώλειες, αυτή την ώρα ενισχύεται οριακά κατά 0,02% και βρίσκεται στις 6.225,11 μονάδες. Η μετοχή της Deutsche Bank κερδίζει 0,75% μετά την ανακοίνωση ότι η γερμανική τράπεζα απέκτησε μερίδιο 3,14% στον ιταλικό ενεργειακό όμιλο συμμετοχών Montedison. Αντιθέτως, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler υποχωρεί κατά 0,62% μετά την είδηση ότι η Chrysler ανακαλεί 515.000 αυτοκίνητα τύπου "Neon" για τεχνικό έλεγχο.

Στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, ο δείκτης AEX ενισχύεται κατά 0,82% και βρίσκεται στις 594,43 μονάδες, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI έχει διαμορφωθεί στις 7.674,3 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,03% και, τέλος, στο Μιλάνο ο δείκτης ΜΙΒ 30 έχει φθάσει τις 39.952 μονάδες με κέρδη 0,67%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα