Wall Street: Πτωτικά οι χρηματιστηριακοί δείκτες

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 17:08
UPD:17:22
REUTERS/© Lucas Jackson

Μικρή πτώση σημείωναν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να μην έχουν αρκετούς λόγους ώστε να συνεχίσουν να ωθούν ψηλότερα τις μετοχές, μετά το τετραήμερο ράλι, που οδήγησε σε επαναλαμβανόμενα ρεκόρ. 

Επίσης, αφομοιώνουν τα πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed, που άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο για περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, λόγω της ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομίας. 

Παράλληλα, αναμένουν τις ανακοινώσεις των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών για το τέταρτο τρίμηνο. Την αρχή θα κάνουν την Παρασκευή οι JPMorgan Chase, BlackRock και Wells Fargo. 

Γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones υποχωρούσε 0,14% στις 25.264,92 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,09% 2.741,15 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραφε οριακές απώλειες 0,04% στις 7.134,67 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia κατέγραφε κέρδη 3%, μετά τις ανακοινώσεις για τη συνεργασίας της με την Uber.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Celgene υποχωρούσε 1,13%, αφότου η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά της Impact Biomedicines, έναντι 7 δισ. δολ.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη-ρεκόρ την Παρασκευή, κλείνοντας την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου με ισχυρά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα