Νέα συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 09:12

ΤΗ ΔΙΚΗ τους πρόταση, στη βάση των κλιμακωτών αυξήσεων, θα καταθέσουν σήμερα οι διαπραγματευτές της ΟΤΟΕ, στους εκπροσώπους των Τραπεζών, στην πέμπτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί για τα θέματα που αφορούν στη συλλογική σύμβαση του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων. Η πρόταση, θα κινείται σε τρείς άξονες:

- Να χορηγούνται ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, που θα καλύπτουν βασικές παραμέτρους, που έχει θέσει η ΟΤΟΕ.

- Να ενισχύονται οι νεότεροι (χαμηλόμισθοι) εργαζόμενοι των τραπεζών.

- Να διασφαλίζεται η ροή και η υπάρχουσα σχέση μεταξύ των κλιμακίων του Ενιαίου Μισθολογίου στον κλάδο, η σχέση του οποίου έχει διαταραχθεί -όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές- με αποτέλεσμα από 1 προς 2,14 (εισαγωγικό - καταληκτικό κλιμάκιο) πριν από 25 χρόνια να έχει διαμορφωθεί σήμερα σε 1 προς 1,24, όπως αναφέρουν.

Στη βάση αυτών των παραμέτρων, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ θα προτείνουν ένα ποσό για όλα τα κλιμάκια, που πρακτικά θα σημαίνει μεγαλύτερες ποσοστιαία αυξήσεις για τους νεώτερους και χαμηλότερες πάντα ποσοστιαία για τους παλαιότερους.

Οι συνδικαλιστές έχουν θέσει ως όριο το ποσό που θα διεκδικήσουν να αντιστοιχεί σε ποσοστό αύξησης για το πρώτο κλιμάκιο της τάξης του 8,5% και για το τελευταίο 6,5%.

Απόφαση των εκπροσώπων των Τραπεζοϋπαλλήλων είναι να μη γίνει συζήτηση για κανένα άλλο θέμα (διευθέτηση ωραρίου σε ειδικές υπηρεσίες, κατάτμηση αδειών κ.λπ.) αν πρώτα δεν συμφωνήσουν οι πλευρές στο ύψος των μισθολογικών αυξήσεων.

Α. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα