Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 09:46

Fortius Finance: «Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών (αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ στο α΄ 6μηνο του 2007 και πώληση της μη εισηγμένης TIM Hellas) εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο, καταδεικνύοντας την κινητικότητα που υπάρχει τελευταία και δύναται να αλλάξει τα δεδομένα μέσα στο 2007. Μια ενδεχόμενη αύξηση του ειδικού βάρους αυτού στους δείκτες που συμμετέχει μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βαθμού εξάρτησης της αγοράς από τα τεκταινόμενα στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε θετικές περιοχές, λόγω του θετικού κλίματος στο εξωτερικό, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την απορρόφηση ή μη των ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως το κλείσιμο πάνω από τις 3.950 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κατόρθωσε να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ακολουθώντας όμως καθοδική πορεία κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών, με την μετοχή του ΟΤΕ να συγκρατεί τις όποιες πιέσεις στην αγορά με την άνοδο που παρουσίασε. Για σήμερα αναμένουμε θετική συνεδρίαση με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο».

Aspis Bank: «Η συνεχιζόµενη πτώση των τιµών του πετρελαίου βοήθησε χθες τη Wall Street να κινηθεί ανοδικά. Αυτό αναµένεται να επηρεάσει θετικά τα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια σήµερα όπως και την εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα