Scania: Σημαντική η υποχώρηση των μετοχών

Μετά το σχόλιο της Volkswagen για εγκατάλειψη της ΜΑΝ από την προσφορά
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 11:34

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 7,7%, σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος κατασκευάστριας φορτηγών αυτοκινήτων της Σουηδίας, Scania AB, μετά την ανακοίνωση της Volkswagen AG, της μεγαλύτερης μετόχου της, ότι η MAN AG, θα έπρεπε να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαγοράς της.

Οι μετοχές της Scania υποχώρησαν έως 35,5 κορώνες, φθάνοντας στις 421,5 σουηδικές κορώνες η μία και υποχωρούσαν 25 κορώνες, ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στις 432 κορώνες στις 9:14 π.μ. στη Στοκχόλμη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 50%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 87 δισ. κορώνες (11,9 δισ. δολ.).

«Χρειαζόμαστε μιαν άλλη προσέγγιση», ανέφερε η Christine Ritz, εκπρόσωπος της Volkswagen μιλώντας στο τηλέφωνο από τα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το κέρδος μας και αυτό δεν είναι δυνατόν με μια πρόταση στο τραπέζι». Η Ritz, επιβεβαίωσε τα σχόλια του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή Bernd Pischetsrieder, που έκανε στο σημερινό φύλλο των Financial Times.

Η Volkswagen κατέχει το 34% των ψήφων της Scania. Η Volkswagen, η Scania και η Investor AB, η δεύτερη σε μέγεθος μέτοχος της εταιρείας, απέρριψαν στις 18 Σεπτεμβρίου την προσφορά εξαγοράς ύψους 9,6 δισ. ευρώ (12,3 δισ. δολ.).

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους μετόχους της Scania και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το θέμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΜΑΝ, Andreas Lampersbach, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Μόναχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα