Στα 85,92 σεντς το ευρώ

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2001 13:44
UPD:13:56

Ενισχύεται, έστω και οριακά, σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσουν σε συντονισμένη παρέμβαση για τη στήριξη του εξασθενημένου νομίσματος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Χαρουκίκο Κουρόντα, επανέλαβε σήμερα την άποψη ότι είναι αναγκαία η ανάκαμψη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου και του γιεν τονίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν είναι η μόνη που ανησυχεί από την υποχώρηση του ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιάπωνας υπουργός είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι η πρόσφατη πτώση του ευρώ είναι ανεπιθύμητη και ότι θα xρειασθεί η λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσει αυτή η τάση.

Τις φήμες για παρέμβαση υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ενίσχυσαν την προηγούμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις του Eρνστ Bέλτεκε, μέλους της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας και διοικητή της Μπούντεσμπανκ, ο οποίος αναφέρθηκε στον πληθωριστικό κίνδυνο από το εξασθενημένο ευρώ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο σήμερα στην κατάθεση του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και στη δημοσιοποίηση στοιχείων για την προσφορά χρήματος στη ζώνη του ευρώ τον Απρίλιο.

Στις 13:40' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 85,92 σεντς με υψηλότερη σημερινή τιμή τα 86,07 σεντς και χαμηλότερη τα 85,76 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα