Acciona: Σκέψεις για απόκτηση του 20% της Endesa

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 12:37

ΣΤΟΝ διπλασιασμό του μεριδίου της στοχεύει η Acciona SA, η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία που αγόρασε χθες το 10% της Endesa SΑ, απειλώντας έτσι την προσφορά ύψους 26,9 δισ. ευρώ (34 δισ. δολ.) της Ε.ΟΝ AG, για την απόκτηση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενεργείας της χώρας.

Η Acciona δεν δεσμεύτηκε να κάνει εξαγορά και δεν έχει σχέδιο για συνολική εξαγορά, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του σκέλους εταιρικής ανάπτυξης της Acciona, Χουάν Μούρο-Λάρα, σε τηλεδιάσκεψη στη Μαδρίτη. Αγοράζοντας μερίδιο στην Endesa, βελτιώνεται η πρόσβασή μας στην ισπανική αγορά ενεργείας, που προσφέρει πιο σταθερές αποδόσεις από τις αντίστοιχες των κατασκευών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εξαγορά πιέζει τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Ε.ΟΝ. Γουλφ Μπέρνοτατ να αυξήσει την προσφορά που ήδη είναι η μεγαλύτερη για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κοινής ωφελείας, μετά την αντίστοιχη που έκανε η ισπανική Gas Natural SDG SA. Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας, σημείωσαν απώλειες έως 3,8%.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Endesa και τηςAcciona, της τέταρτης σε μέγεθος κατασκευαστικής εταιρείας της Ισπανίας, ανεστάλη σήμερα. Οι μετοχές της Ε.ΟΝ σημείωσαν απώλειες έως 2,73 ευρώ, φθάνοντας στα 92,34 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη.

Ο Μούρο-Λάρα είπε ότι η Acciona περιμένει την έγκριση από τις ισπανικές αρχές ενεργείας για να αυξήσει το μερίδιό της πάνω από το 10% σε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξαγοράς του συνόλου της εταιρείας, εάν συμμετοχή φθάσει ή υπερβεί το 25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα