Στην Κυβερνητική ψηφιακή στρατηγική και περιφερειακές ενισχύσεις Ε.Ε.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 13:33
UPD:13:36

Για το νέο Χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Όπως είπε, Ο νέος Χάρτης θα οδηγήσει και σε αναθεώρηση του επενδυτικού νόμου, διότι αυξάνονται τα όρια ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων, μέχρι το 60%, κυρίως για τις φτωχές περιφέρειες της χώρας, για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και αντίστοιχα και για τις άλλες περιοχές.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, ενημέρωσαν την Κυβερνητική για τη νέα ψηφιακή στρατηγική, που εφαρμόζεται ήδη από φέτος, με στόχο -όπως σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης- να ενισχυθεί όχι μόνο η προσφορά του γρήγορου Internet, αλλά και η ζήτηση ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες.

Στόχος -τόνισε ο υπουργός Οικονομίας- είναι η διείσδυση του γρήγορου Internet, ώστε από 0,1% του πληθυσμού που ήταν το 2004, να φτάσει στο 7% το 2008 και η δυνατότητα παροχής γρήγορου Internet να αυξηθεί από το 30% της έκτασης της χώρας στο 90% μέχρι το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα