Τι προσφέρει η DEGIRO  διαφορετικό από τους ανταγωνιστές;

Sponsored content
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 15:07
UPD:09/01/2018 17:46

Το ισχυρότερο όπλο πωλήσεων της DEGIRO είναι βέβαια τα χαμηλά τέλη, τα οποία είναι μέχρι και 84% φθηνότερα από αυτά των ανταγωνιστών της και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, μπορεί να είναι 98% φθηνότερα*. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα της. Με την DEGIRO ένας επενδυτής έχει πρόσβαση σε αγορές παγκοσμίως, από τις πιο κοινές της Ευρώπης ή των ΗΠΑ στις πιο εξωτικές αγορές όπως η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ ή η Τουρκία. Η DEGIRO προσφέρει όχι μόνο μετοχές, αλλά και ομόλογα, ETFs, Futures, Options, Αμοιβαία Κεφάλαια και προϊόντα με μόχλευση όπως τα warrants ή τα turbos.

Ποια προϊόντα είναι δημοφιλή στους Έλληνες πελάτες σας;

Οι δωρεάν real time τιμές σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αποτέλεσαν ελκυστικούς παράγοντες για τους Έλληνες πελάτες μας ώστε να επενδύσουν στην τοπική τους αγορά. Επιπλέον, όπως και για επενδυτές από άλλες χώρες, οι μετοχές των ΗΠΑ είναι από τις πιο δημοφιλείς. Με την DEGIRO, οι Έλληνες επενδυτές έχουν πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές όπως του NASDAQ και του NYSE χωρίς τους περιορισμούς συναλλαγών που είναι κοινή τακτική σε άλλες ελληνικές χρηματιστηριακές. Τέλος, τα περισσότερα από 700 δωρεάν ETF που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα μας έχουν προσελκύσει πολλούς Έλληνες επενδυτές σαν ένας εύκολος και σχετικά χαμηλού κόστους τρόπος για τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους.

Χρησιμοποιείτε λογαριασμούς Omnibus, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των  λογαριασμών αυτών;

Μέσω του omnibus λογαριασμού, οι επενδυτές εξοικονομούν κόστος και κερδίζουν από την αποτελεσματικότητα. Αυτός ο λογαριασμός προσφέρει την ίδια ασφάλεια με τους ονομαστικούς λογαριασμούς. Κατά συνέπεια, η ασφάλεια των επενδυτών δεν επηρεάζεται. Αν πρέπει να αναφέρουμε ένα μειονέκτημα, θα έλεγα ότι όταν λαμβάνετε το μέρισμα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες ή περισσότερο για να το λάβετε, αλλά το μέρισμα εισπράττεται με τον ίδιο τρόπο και είναι το ίδιο ποσό.

Μερικοί επενδυτές είναι σκεπτικοί σχετικά με τις υπηρεσίες σας, λόγω των χαμηλών προμήθειών σας. Τι θα τους πείτε;

Αν ένας επενδυτής είναι καχύποπτος με την πλατφόρμα, θα ήταν πιθανώς καχύποπτος για όλα όσα μπορούσαμε να του πούμε. Σε αυτούς τους επενδυτές θα τους έλεγα να ερευνήσουν μόνοι τους και θα διαπιστώσουν ότι είμαστε μια σταθερή εταιρεία χωρίς χρέη, με παρουσία σε 18 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η DEGIRO τελεί υπό την αυστηρή εποπτεία της AFM και οι κεφαλαιακές απαιτήσεις είναι εγγυημένες από την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα

Ποια στοιχεία απαιτούν να έχετε οι Έλληνες επενδυτές;

Καλύπτουμε ήδη πολλές από τις απαιτήσεις των Ελλήνων επενδυτών. Ο Έλληνας επενδυτής δεν θέλει να εξαπατηθεί από τα τέλη και δεν θέλει κρυφά έξοδα ή κρυφές χρεώσεις. Ο Έλληνας επενδυτής δεν επιθυμεί να πληρώσει για υπηρεσίες που φαίνεται να δημιουργούνται από την ίδια την χρηματιστηριακή, χωρίς καμία δικαιολογία πίσω από αυτές, όπως τέλη θεματοφυλακής και συντήρησης.

Τα υπόλοιπα από τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων επενδυτών έχουν ήδη προστεθεί και ήταν κυρίως τύποι εντολών για να προστατεύσουν το κεφάλαιό τους από μια απότομη κίνηση στο χρηματιστήριο, όπως η Stop Loss εντολή και η Stop Limit εντολή.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της DEGIRO το 2017 και τι μπορούμε να περιμένουμε από τη DEGIRO το 2018;

Το 2017 ήταν το πιο επιτυχημένο έτος της DEGIRO μέχρι σήμερα. Τον περασμένο χρόνο επενδύσαμε σε μεγάλο βαθμό στη βελτιωμένη εφαρμογή μας για κινητά, μια προσπάθεια που ανταμείφθηκε με το βραβείο Best Mobile Dealing Award από την Investors Chronicle και τους Financial Times. Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια συναλλαγές τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η DEGIRO έχει καταστεί μια από τις πέντε μεγαλύτερες χρηματιστηριακές στην Ευρώπη κατά  όγκο.

Αναμένοντας το 2018, σχεδιάζουμε να επεκταθούμε εκτός Ευρώπης και να προσεγγίσουμε πολλούς περισσότερους επενδυτές. Διαθέτουμε επίσης νέα χαρακτηριστικά που σχεδιάζονται για το WebTrader και ελπίζουμε να προσθέσουμε περισσότερες εξωτικές αγορές, ώστε οι μικροεπενδυτές να έχουν πρόσβαση σε αγορές που ήταν διαθέσιμες μόνο για επαγγελματίες.

Προσπαθούμε επίσης να εφαρμόσουμε κλασματική επένδυση για όσους έχουν λιγότερα κεφάλαια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο.

*Το μέσο κόστος υπολογίζεται και συγκρίνεται με 4 άλλες χρηματιστηριακές στο degiro.gr/xrewseis

Το άρθρο αποτελεί μέρος συνέντευξης του Gijs Nagel, Founder & CCO της DEGIRO 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα