ΣΕΒ: Μάξιμουμ ρητορεία, μίνιμουμ μεταρρυθμιστική πρακτική

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 19:10

«Δυσοίωνα στάσιμη κι απογοητευτικά χαμηλή παραμένει, τόσο μέσα στην Ε.Ε. των "25" όσο και μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας», αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των δεικτών οικονομικής ανταγωνιστικότητας από το World Economic Forum, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος την 47η θέση όπως και πέρυσι.

«Οσο η χώρα μας ταλανίζεται από ανέλεγκτες και αναρμόδιες κατηγορίες για τη λειτουργία καρτέλ στους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας αντιμετωπίζει μία συλλήβδην και πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίθεση, το κράτος παραμένει τεράστιο και αναποτελεσματικό και η δημόσια διοίκηση αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια για αλλαγή, τόσο δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς μας και τόσο το φάσμα της διόγκωσης της ανεργίας και της υποβολής της κοινωνικής συνοχής σε νέες δοκιμασίες θα μεγαλώνει», επισημαίνει ο ΣΕΒ.

«Στη χώρα μας, δυστυχώς, κυριαρχεί η μάξιμουμ μεταρρυθμιστική ρητορεία και η μίνιμουμ μεταρρυθμιστική πρακτική, αφού επί δεκαετίες παραμένουμε χαμηλά σε όλους τους διεθνείς δείκτες.

Περιμένουμε ότι με τα λόγια θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ότι με τη δημιουργία εντυπώσεων θα υπάρξει ανάπτυξη, ότι παρά τη δημόσια δαιμονολογία θα υπάρξει επένδυση, πρόοδος και σιγουριά», τονίζει ο ΣΕΒ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα