ΔΕΗ: Εως τις 15/10 θα παραμείνει στη θέση του ο Γρ. Αναστασιάδης

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 09:15

THN ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ από τη γενική διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της ΔΕΗ, υπέβαλε χθες ο κ. Γρηγόρης Αναστασιάδης που βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την περασμένη εβδομάδα. Η υποβολή τη παραίτησης χθες, είχε τυπικό χαρακτήρα, προκειμένου να γίνει αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε και να γίνει στη συνέχεια η ενημέρωση του Χρηματιστηρίου. Τυπικά ο κ. Αναστασιάδης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την 15 Οκτωβρίου.

Οι αντιδράσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών ήταν ιδιαίτερα έντονες χθες, μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, καθώς το στέλεχος της ΔΕΗ κρίνεται από τα πλέον ικανά και έμπειρα, ενώ ήταν από τους σχεδιαστές της εισαγωγής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο και των πωλήσεων των μεριδίων του μετοχικού κεφαλαίου που ακολούθησαν.

Ως προς τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης, από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ αναφέρουν ανωνύμως, ότι ο κ. Αναστασιάδης, έκρινε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην επιχείρηση μετά από 6 χρόνια που παρέμεινε επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης, έχουν να κάνουν με δυσκολίες που συνάντησε στη συνεννόηση με τη σημερινή διοίκηση της επιχείρησης, καθώς για τον ίδιο το πρώτιστο ενδιαφέρον του είναι να μπορεί να λειτουργεί με όρους επαγγελματισμού.

Τα καθήκοντα του παραιτηθέντος γενικού διευθυντή της ΔΕΗ θα ασκεί προσωρινά, ο κ. Γ. Αγγελόπουλος, διευθυντής της διεύθυνσης Οικονομικών λειτουργιών της επιχείρησης, μέχρι την επιλογή του νέου γενικού διευθυντή Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο συντονιστής Ανάπτυξης της Κ.Ο. Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Δημήτρης Πιπεργιάς, σε δήλωσή τους υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε διοικητική αποδιάρθρωση και χρεοκοπία. Μιλούν για μεθοδεύσεις της διοίκησης με συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπρακτικά σχήματα με αμφιλεγόμενες εταιρείες, σε ζητήματα προμηθειών και για την εγκατάσταση συστήματος διοίκησης με «ημετέρους», γεγονότα που υποστηρίζουν ότι οδήγησαν και τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ κ. Γρηγόρη Αναστασιάδη, σε εγκατάλειψη της επιχείρησης.

Προσωπική επιλογή

Σε δήλωσή του ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής, αποκρούει τα σχόλια περί δυσαρμονίας με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Οπως αναφέρει σε δήλωσή του, «η αποχώρησή μου από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αποτελεί προσωπική μου επιλογή. Η άσκηση των καθηκόντων μου στη θέση αυτή, από το Νοέμβριο του 2000, ουδέποτε παρακωλύθηκε από οιανδήποτε πλευρά και η συνεργασία μου με τις εκάστοτε διοικήσεις της ΔΕΗ Α.Ε. υπήρξε άψογη, όπως άλλωστε δήλωσα και προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ τα οποία και ευχαρίστησα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία».

Μ.ΚA.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα