ICBC: Πουλά μετοχές αξίας 3,7 δισ. δολ. σε εταιρείες

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 10:22

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών αξίας 29,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (3,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε εταιρικούς επενδυτές, κάνει η Industrial and Commercial Bank of China Ltd., η μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δημόσιας προσφοράς στον κόσμο.

Η ICBC θα πουλήσει μετοχές αξίας 4,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ στην China Life Insurance Group Co. και μετοχές αξίας 2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ στο εισηγμένο στο Χρηματιστήριο σκέλος της, σύμφωνα με τα έγγραφα της προσφοράς που διέθεσε η τράπεζα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η κυβέρνηση του Κουβέϊτ θα αγοράσει μετοχές αξίας 5,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η δανείστρια σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 19 δισ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή τον επόμενο μήνα, πιστεύοντας ότι τα 18.000 καταστήματα – τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Κίνα – καθώς και η αύξηση των εισοδημάτων της από τις αμοιβές, θα προσελκύσουν τους επενδυτές. Οι μετοχές που θα πουληθούν σε εταιρικούς επενδυτές αποτελούν το 1/5 της συνολικής προσφοράς.

Το επενδυτικό σκέλος της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, η GIC Direkt Investments Pte Ltd., θα πάρει μετοχές αξίας 2,8 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Την πώληση των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, διαχειρίζονται: Credit Suisse, Merrill Lynch & Co. China International Capital Corp. και ICEA Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα